Vakantie in het Reestdal Beleef het Reestdal

58

Een speciaal ingericht punt van waaruit u prima kunt gaan wandelen of fietsen. Op dit toeristisch punt wijst een kaart, op het grote bord met gemarkeerde fiets- en wandelroutes, u de weg naar de mooiste plekken in het Reestdal.  

De TOP is eenvoudig met de auto te bereiken. Vanaf de doorgaande weg, komend uit Balkbrug of De Wijk, leiden borden u naar de TOP. De TOP Reestdal staat bij het Bezoekerscentrum De Wheem, Oud Avereest 22 in Balkbrug. Recht tegenover de kerk. 

Wandelnetwerk Reestdal & Vechtdal

Door middel van dit populaire wandelnetwerk is het hele Reestdal, gekoppeld aan het Vechtdal, al wandelend te ontdekken...
Bij onze buren - De Wolden en Staphorst - is dit ook mogelijk via de kaarten van het Wandelnetwerk Reestdal

Het wandelnetwerk op een andere manier beleven, ga dan eens wandelen met een gids in je broekzak!

Landschap Overijssel wil wandelen en fietsen nog leuker en interessanter maken via zogenaamde 'beleefroutes' over de merendeels gemarkeerde paden van het Wandelnetwerk Reestdal/Vechtdal. Met een aantal nieuw te ontwikkelen apps wil het landschap de wandelaars en fietsers inspireren om zo nog meer te ontdekken en te genieten van het landschap. Binnenkort is een aantal routes al beschikbaar via onze app. Zoek op 'Wandelen in Overijssel' in de App Store (voor iPhone en iPad) of Google Play Store (voor smartphones en tablets met Android). Download thuis of in het verblijf de route en ga ter plekke op pad. Tijdens de wandeling geeft je telefoon of tablet een signaal als je bij een punt op de route komt waarover iets te vertellen valt.

Ook apps voor fietsen, trailrunning en ruiterpaden worden ontwikkelt, daarvoor heeft Landschap Overijssel nog meer vrijwilligers nodig. Lees meer. Deze Apps leiden je langs de meest verleidelijke plekken door Noord-West Overijssel. Er op UIT met je App.   

Verhalenpalen in Het Reestdal

Bij de in totaal 5 verhalenpunten is zowel een boeiend verhaal voor volwassen als voor kinderen te beluisteren. Spannende maar ook informatieve onderwerpen of thema's komen aan bod. Wat te denken van een Roofoverval in Eesinge, 'de Non en de ridder' of voor de jongsten leerzame informatie over verschillende bomen, vissen en de slingerende rivier de Reest.

De verhalenpalen staan verspreid door het Reestdal & Vechtdal 


1