Vakantie in het Reestdal Fietsen

Boerenerfroute (36 km)

Fietsen langs boerenerven in de omgeving van Zuidwolde en De Reest. een route van ongeveer 36 km. De route start in de Hoofdstraat van Zuidwolde (bij de parkeerplaats naast de kerk). Het boekje is o.a. verkrijgbaar via deze site.   

Ven_in_het_ReestdalMTB-route Zwarte Dennen 

Boswachterij Staphorst, een mooi startpunt voor de actieveling die graag op zijn crossfiets verschillende terreinen wil ontdekken in Het Reestdal. Het begin van deze ATB-route ligt bij de vijver De Zwarte Dennen. De ondergrond bestaat uit bosgrond met boomwortels en kuilen. Het traject kent weinig hoogteverschillen, vele kombochten en enkele stukken rul zand. Voordat u erop uit trekt Lees meer

MTB-route Zuidwolde 

Het natuurgebied Klein Zwitserland en haar omgeving zijn zeer geschikt om de actieve mountainbiker zijn krachten te laten ervaren in dit gevarieerde landschap. MTB Zuidwolde heeft twee MTB-routes beschikbaar, Oost en West. De Oost-Route is uitgezet aan de oostkant van de N48, het natuurgebied in de omgeving van Klein Zwitserland. De West-Route start op dezelfde plaats als de Oost-Route. De aard van de route is uiterst divers met verschillende singletracks in het bos, zandpaden en een paar klimmetjes achterin de route. Beide routes zijn tot stand gekomen in samenwerking met de gemeente en het Recreatieschap Drenthe.  

Bos- en Ooievaarroute (24 km)

Fietsen door Staphorst en omgeving. Een route van circa 24 km die start in Staphorst. De route loopt vanaf Staphorst richting de Boswachterij Staphorst en komt over de Koolhaarweg richting IJhorst en De Wijk. Dit is een echte aanrader!

Idyllisch Beekdal (30 of 38 km)

De route Idyllisch Beekdal start bij Camping Si-Es-An in Balkbrug, maar kunt u ook bij De Havixshorst in De Wijk en Wijngoed en De Reestlandhoeve, Wijngoed en Zorghoeve starten. Het is op en top genieten van het rijk gevarieerde, unieke beekdallandschap 'Het Reestdal' waar het grensriviertje de Reest de scepter zwaait. Voel u welkom bij ons in Het Reestdal.   

Cultuur snuiven rond Witharen (31 km)

Je toert in deze APProute op de pedalen langs breed uiteenlopende Kunst, Cultuur en Historie tussen de dorpen Balkbrug (beschermd dorpsgezicht) en het buurtschap Witharen. Bekijk vooraf de openingstijden van de beeldende kunstenaars, wijngaard, (Rustpunt)camping en (bessen/Atelier)tuin. Monument Korenmolen de Star is ook te bezoeken!  

Ontdek oude gemeente Avereest (44 km)

U stapt op de pedalen om Hét Reestdal te beleven, waarin de fietsroute van 47 km voert naar de oorsprong van de Reest. Al fietsend beleefd u het unieke beekdallandschap en bevindt zich het ene moment in de provincie Overijssel om kort daarna Drenthe te verkennen. De onverharde (gras)paden zijn in elk seizoen goed begaanbaar. Deze route kwam in samenwerking met een aantal ondernemers in het Reestdal tot stand. Lees meer > > >. 

Startpunt van een bijzondere Belevenis - Beekdal KaBo & Si-Es (30 km)

Beekdalroute KaBo en Si Es markehuusOp de pedalen, met leuke uittips, tussen Camping Si-Es-An, provincie Overijssel en Pannenkoekenhuis & Restaurant Het Kabouterwoud, provincie Drenthe. In Veeningen, zo halverwege de fietsroute, ff de benen strekken over de IpadWeg. Vanaf 't Markehuus brengt een circa 1km lang belevingspad de liefhebbers langs verschillende 'doe'dingen en valt er veel te ontdekken! Deze fietsroute is uitermate geschikt voor het hele gezin. 

Stap op de pedalen en ga het beleven vanaf Camping Si-Es-An of Het Kabouterwoud.
Bij beide locaties is de beschreven fietsroute op aanvraag 'vooraf' te verkrijgen! 

Wat is er allemaal te beleven? U stapt op de fiets bij Camping Si-Es-An in Balkbrug (Ov) of Pannenkoekenhuis Het Kabouterwoud in Linde (Dr) en toert op de pedalen door het idyllische beekdallandschap Het Reestdal. Het grensriviertje de Reest, waaromheen enige mystiek, speelt hierin een belangrijke rol op de grens van Overijssel en Drenthe.
Ons team wenst u een prettige fietsdag en we hopen u graag nog eens weer te ontmoeten op de camping of in het restaurant.

Reestdal: Kabouter Trap (20 km) 

Bovenstaande tocht nét iets te lang voor uw gezinsroute? Kies dan de APProute Reestdal: Kabouter Trap tussen de dorpen Balkbrug (Ov) en Zuidwolde (Dr). Onderweg leuke uitstapje voor de Kids! De route is zowel bij Brasserie De Boerderij als Restaurant Het Kabouterwoud te starten. Indien u iets wenst te eten, graag vooraf bespreken! We kijken uit naar uw komst.   

 

 


1